Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tibeti Terrier Találkozók TTT

CH Rozsdás Halász YarisA Tibeti Terrier Találkozók újra indultak 2017 tavaszán!

Minden hónap utolsó szombatján 13 órakor találkozunk a hajógyári szigeten a nagy parkolóval szemben. Részletesebb információért keressenek a 36 30 284 7594-es telefonszámon! :)

A 30 Tibeti Terrier Találkozóról a Hajógyári szigeten 2004-2007-ig.
....avagy a 30 Tibetkés talira emlékezem, sokat utaztam érte, telefonáltam, írtam, fényképeztem, szerveztem és szerettem!
Immár hagyományosan megrendeztük minden hónap utolsó szombatján 11 órától a Tibeti terrier találkozókat a Hajógyári szigeten. Minden tibeti terrier tulajdonost és a fajtát kedvelőket, valamint minden barátságos kutyajátszótársat szívesen láttunk.
Ezek a Tibeti Terrier Találkozók a fajtát szeretők magánkezdeményezése volt, ahova  a tibeti terrieresek a kutyás baráti társaságban jól érezve magukat jöttek el.
Esőben, hóban, fagyban, kánikulában minden hónapban megjelentünk 30 hónapig a társaság és a kutyák kedvéért a mi kis ligetünkben. Árvíz, vagy Szigetfesztivál után is. Volt amikor a szúnyogok hada kísért, volt amikor a Szigetfesztivál látogatói után maradt szemeteket kapkodtuk ki a kutyák szájából. Néha a sárban dagonyáztak boldogan a tibetkék, volt amikor hógombócok fagytak a lábaikhoz, amit alig bírtunk leszedegetni, mert a mi kezeink is átfagytak.
Ildi forró teát hozott, Márta a pogácsák királynője volt. Az aranyszabály, hogy itt minden tibetke póráz nélkül lépjen a területre. A fiúk között volt aki néha át akarta venni az irányítást, de a gazdik mindig résen  voltak. A területet a szigeten percek alatt magukénak érezték, s minden újabb érkezőt vagy csaholással, vagy vidám farkcsóválással fogadtak, legyen az kutya vagy ember.
Sok kisgyermekes család megállt séta közben, és a gyerekek áhítattal simogatták a kis szőrös macikutyákat. Itt nem számított, hogy kiállítási kutya teljes szőrpompában, vagy nyírott szőrű házikedvenc, van-e törzskönyve, vagy nincs, tag-e valamilyen kutyás egyesületnél a gazdi, vagy sem, származástól függetlenül egyenrangú félként szaladgáltak, kergették egymást és a labdát. Most szünet van. Meddig? Tényleg! Meddig?
Krizsanyik Katalin Tibbe

UI.: Már nincs szünet. 2017-ben újra indultak a TT találkozók!

Tibeti Terrier Találkozók albumai a Gallery Site.hu-n   - gallery.site.hu/u/Tibbe/TT/TTT

 

Krizsanyik Katalin Tibeti Terrier | Névjegy létrehozása

 

A mappában található képek előnézete ÁTK bemutato Lurdy-ház Tibeti Terrier

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.